100 g mrkvy, 100 g karfiolu, 150 g zelenej fazulky 50 g zeleru, 2 kelove listy, 100 g zeleneho hrasku, sol, 100 g masla, 100 g hrubej muky, 2 dl mlieka, 2 vajcia, mlete cierne korenie, petrzlenova vnat, 2 bielky, struhanka, tuk
Ocistenu zeleninu nakrajame na male kocky a uvarime v osolenej vode. Z masla, muky, mlieka a vyvaru zo zeleniny uvarime besamel, nechame ho vychladnut, pridame vajcia, sol, mlete cierne korenie, petrzlenovu vnat posekanu nadrobno a dobre premiesame. Potom pridame zeleninu, tuhy sneh vyslahany z bielkov a podla potreby zahustime struhankou. Zmes vlejeme do vymastenej formy vysypanej struhankou, vodotesne uzavrieme a varime vo vriacej vode 60 minut.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára