Fazuľu preberieme od nečistôt, umyjeme a na 12 hodín namočíme do čistej vody. Na druhý deň fazuľu uvaríme. Umyté mäso pokrájame na kocky. V rajnici zohrejeme tuk, vložíme mäso a miešajúc dobre opražíme. Potom vložíme mäso a nadrobno pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájané a očistené papriky a rajčiaky (alebo lečo), pretlačený cesnak, korenie, rascu, mletú papriku a čili, dusíme vo vlastnej šťave, potom podlievame a občas pomiešame, kým je mäso mäkké. Nakoniec primiešame uvarenú fazuľu, dochutíme a môžeme podávať s chlebom alebo so zemiakmi. Fazuľový guláš je lepší prihrievaný.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
nedeľa 12. februára 2017
Guláš s fazuľou
500 g hovädzieho mäsa, 250 g suchej fazule, 2 lyžice tuku, 500 g čerstvých rajčiakov a zelenej papriky (môže byť mrazené alebo sterilizované lečo), 2 cibule, 2 - 3 strúčky cesnaku, 1 lyžička rasce, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, soľ
Fazuľu preberieme od nečistôt, umyjeme a na 12 hodín namočíme do čistej vody. Na druhý deň fazuľu uvaríme. Umyté mäso pokrájame na kocky. V rajnici zohrejeme tuk, vložíme mäso a miešajúc dobre opražíme. Potom vložíme mäso a nadrobno pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájané a očistené papriky a rajčiaky (alebo lečo), pretlačený cesnak, korenie, rascu, mletú papriku a čili, dusíme vo vlastnej šťave, potom podlievame a občas pomiešame, kým je mäso mäkké. Nakoniec primiešame uvarenú fazuľu, dochutíme a môžeme podávať s chlebom alebo so zemiakmi. Fazuľový guláš je lepší prihrievaný.
Fazuľu preberieme od nečistôt, umyjeme a na 12 hodín namočíme do čistej vody. Na druhý deň fazuľu uvaríme. Umyté mäso pokrájame na kocky. V rajnici zohrejeme tuk, vložíme mäso a miešajúc dobre opražíme. Potom vložíme mäso a nadrobno pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájané a očistené papriky a rajčiaky (alebo lečo), pretlačený cesnak, korenie, rascu, mletú papriku a čili, dusíme vo vlastnej šťave, potom podlievame a občas pomiešame, kým je mäso mäkké. Nakoniec primiešame uvarenú fazuľu, dochutíme a môžeme podávať s chlebom alebo so zemiakmi. Fazuľový guláš je lepší prihrievaný.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára