Sosovicu preberieme, dobre umyjeme, zalejeme studenou vodou a nechame ju asi 2 hodiny macat. Potom ju pomaly varime v tej vode, v ktorej bola sosovica namocena. Cibulu ocistime, nadrobno nakrajame, oprazime do zlata na polovici masti, poprasime mukou, trosku oprazime, pridame k sosovici a za staleho miesania sosovicu dovarime do makka. Sosovicu dochutime solou, octom a este kratko povarime. Podavame so sadzanymi vajcami.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
streda 15. februára 2017
Šošovica na kyslo
400 g sosovice, 70 g cibule, 80 g masti, 10 g hladkej muky, sol, ocot
Sosovicu preberieme, dobre umyjeme, zalejeme studenou vodou a nechame ju asi 2 hodiny macat. Potom ju pomaly varime v tej vode, v ktorej bola sosovica namocena. Cibulu ocistime, nadrobno nakrajame, oprazime do zlata na polovici masti, poprasime mukou, trosku oprazime, pridame k sosovici a za staleho miesania sosovicu dovarime do makka. Sosovicu dochutime solou, octom a este kratko povarime. Podavame so sadzanymi vajcami.
Sosovicu preberieme, dobre umyjeme, zalejeme studenou vodou a nechame ju asi 2 hodiny macat. Potom ju pomaly varime v tej vode, v ktorej bola sosovica namocena. Cibulu ocistime, nadrobno nakrajame, oprazime do zlata na polovici masti, poprasime mukou, trosku oprazime, pridame k sosovici a za staleho miesania sosovicu dovarime do makka. Sosovicu dochutime solou, octom a este kratko povarime. Podavame so sadzanymi vajcami.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára