Umyté a očistené lúsky nakrájame a dáme povariť do vriacej vody, ktorú ochutíme 1 kockou bujónu a trochou soli (varíme do polomäkka a scedíme, ale vývar si odložíme). Cibuľku pokrájame nadrobno a osmažíme spolu s pokrájanou klobásou, zemiakmi, sušenými hubami (ktoré sme si vopred namočili) do polomäkka, pridáme obvarené fazuľové struky a všetky ostatné prísady. Podlejeme vývarom z fazuľových strukov a dolejeme vodou. Zahustíme 2 veľkými postrúhanými zemiakmi a krátko ešte povaríme. Pred dovarením podľa chuti pridať chilli papričky.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
nedeľa 12. februára 2017
Luskový guláš
600 g žltých mladých fazuľových luskov, 3 ks domácej klobásy, 3 ks veľkej cibule, 3 strúčiky cesnaku, 4 ks väčších zemiakov, za hrsť sušených hríbov, mleté čierne korenie podľa chuti, mleté nové korenie podľa chuti, 1 KL mletú červenú papriku, 2 KL gulášového korenia, 3 ks bobkového listu, 2 ks chilli papričky, medzi prsty majoránky
Umyté a očistené lúsky nakrájame a dáme povariť do vriacej vody, ktorú ochutíme 1 kockou bujónu a trochou soli (varíme do polomäkka a scedíme, ale vývar si odložíme). Cibuľku pokrájame nadrobno a osmažíme spolu s pokrájanou klobásou, zemiakmi, sušenými hubami (ktoré sme si vopred namočili) do polomäkka, pridáme obvarené fazuľové struky a všetky ostatné prísady. Podlejeme vývarom z fazuľových strukov a dolejeme vodou. Zahustíme 2 veľkými postrúhanými zemiakmi a krátko ešte povaríme. Pred dovarením podľa chuti pridať chilli papričky.
Umyté a očistené lúsky nakrájame a dáme povariť do vriacej vody, ktorú ochutíme 1 kockou bujónu a trochou soli (varíme do polomäkka a scedíme, ale vývar si odložíme). Cibuľku pokrájame nadrobno a osmažíme spolu s pokrájanou klobásou, zemiakmi, sušenými hubami (ktoré sme si vopred namočili) do polomäkka, pridáme obvarené fazuľové struky a všetky ostatné prísady. Podlejeme vývarom z fazuľových strukov a dolejeme vodou. Zahustíme 2 veľkými postrúhanými zemiakmi a krátko ešte povaríme. Pred dovarením podľa chuti pridať chilli papričky.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára