500
g suchých fazuľových bôbov, bobkovým listom a 2 klinčekmi,
cibuľa, 3 mrkvy, 3 zelerové listy, 150 ml olivového oleja, 500 g
rajčín, soľ, korenie a petržlenová vňať
Fazuľu
cez noc necháme namočenú, ráno ju s naplnenou cibuľou do
polomäkka uvaríme a necháme po precedení odkvapkať. Cibuľu a
mrkvu očistíme, zelerové listy umyjeme. Do horúceho oleja
nasypeme nasekanú cibuľu a mrkvu a trochu podusíme. Ošúpané
rajčiny zbavené semiačok nakrájame a primiešame do hrnca.
Osolíme, okoreníme a chvíľku necháme podusiť. Odkvapkanú
fazuľu pridáme a na malom plameni domäkka uvaríme. Ozdobíme
celými lístkami petržlenovej vňate a pridáme nasekané zelerové
listy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára