piatok 2. septembra 2016

Biela fazuľa s paradajkami

500 g suchých fazuľových bôbov, bobkovým listom a 2 klinčekmi, cibuľa, 3 mrkvy, 3 zelerové listy, 150 ml olivového oleja, 500 g rajčín, soľ, korenie a petržlenová vňať
Fazuľu cez noc necháme namočenú, ráno ju s naplnenou cibuľou do polomäkka uvaríme a necháme po precedení odkvapkať. Cibuľu a mrkvu očistíme, zelerové listy umyjeme. Do horúceho oleja nasypeme nasekanú cibuľu a mrkvu a trochu podusíme. Ošúpané rajčiny zbavené semiačok nakrájame a primiešame do hrnca. Osolíme, okoreníme a chvíľku necháme podusiť. Odkvapkanú fazuľu pridáme a na malom plameni domäkka uvaríme. Ozdobíme celými lístkami petržlenovej vňate a pridáme nasekané zelerové listy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára