2
konzervy bielej fazule, cibuľa, červená paprika, výhonok šalvie,
8 PL olivového oleja, korenie, soľ, 5 PL vínneho octu
Fazuľu
precedíme. Môžeme krátko opláchnuť pod tečúcou studenou
vodou. Cibuľu očistíme, rozkrojíme na polovicu a nakrájame
na veľmi tenké plátky. Papriku rozkrojíme na polovicu a jaderník
vykrojíme. Polovice papriky umyjeme, ešte raz rozpolíme
a nakrájame na jemné pásiky. Šalviu umyjeme, osušíme,
lístky odtrhneme od stopky. Nakrájame na pásiky. Plátky cibule
a nakrájanú papriku dusíme za miešania 2-3 minúty na 2 PL
horúceho oleja. Pridáme šalviu a minútu podusíme. Zeleninu
pridáme k fazuli. Okoreníme a osolíme. Ocot a zvyšný
olej zamiešame, polejeme fazuľu, zamiešame a výdatne
okoreníme. Necháme hodinu stáť
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára