sobota 3. septembra 2016

Fazuľový šalát z konzervy

2 konzervy bielej fazule, cibuľa, červená paprika, výhonok šalvie, 8 PL olivového oleja, korenie, soľ, 5 PL vínneho octu
Fazuľu precedíme. Môžeme krátko opláchnuť pod tečúcou studenou vodou. Cibuľu očistíme, rozkrojíme na polovicu a nakrájame na veľmi tenké plátky. Papriku rozkrojíme na polovicu a jaderník vykrojíme. Polovice papriky umyjeme, ešte raz rozpolíme a nakrájame na jemné pásiky. Šalviu umyjeme, osušíme, lístky odtrhneme od stopky. Nakrájame na pásiky. Plátky cibule a nakrájanú papriku dusíme za miešania 2-3 minúty na 2 PL horúceho oleja. Pridáme šalviu a minútu podusíme. Zeleninu pridáme k fazuli. Okoreníme a osolíme. Ocot a zvyšný olej zamiešame, polejeme fazuľu, zamiešame a výdatne okoreníme. Necháme hodinu stáť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára