štvrtok 1. septembra 2016

Rybacia polievka s hráškom

500 g mäsa z rýb, petržlenová vňať, cibuľa, bobkový list, 9 zrniek celého čierneho korenia, kúsok postrúhanej citrónovej kôry, 50 g oleja, 40 g hladkej múky, 3 dl mlieka, 120 g sterilizovaného hrášku, 90 g mrkvy, 90 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie
Do malého množstva vody dáme vňať, prekrojenú cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie, postrúhanú citrónovú kôru, soľ a varíme 20 minút. Do vriaceho základu vložíme na malé kúsky pokrájané mäso z rýb a na miernom ohni varíme 20 minút. Uvarené mäso vyberieme a vykostíme. Vývar precedíme a necháme trocha vychladnúť. Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme studeným mliekom. Vlejeme do základu, vložíme vykostené mäso z rýb, hrášok, na kocky pokrájanú mrkvu a pokrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme a varíme, kým zelenina nezmäkne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára