500
g mäsa z rýb, petržlenová vňať, cibuľa, bobkový list, 9
zrniek celého čierneho korenia, kúsok postrúhanej citrónovej
kôry, 50 g oleja, 40 g hladkej múky, 3 dl mlieka, 120 g
sterilizovaného hrášku, 90 g mrkvy, 90 g zemiakov, soľ, mleté
čierne korenie
Do
malého množstva vody dáme vňať, prekrojenú cibuľu, bobkový
list, celé čierne korenie, postrúhanú citrónovú kôru, soľ a
varíme 20 minút. Do vriaceho základu vložíme na malé kúsky
pokrájané mäso z rýb a na miernom ohni varíme 20 minút. Uvarené
mäso vyberieme a vykostíme. Vývar precedíme a necháme trocha
vychladnúť. Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku,
ktorú za stáleho miešania zalejeme studeným mliekom. Vlejeme do
základu, vložíme vykostené mäso z rýb, hrášok, na kocky
pokrájanú mrkvu a pokrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme a
varíme, kým zelenina nezmäkne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára