Zeleny hrasok podusime v troche osolenej vody a na polovici masla. Ak pouzijeme hrasok z konzervy, zlejeme z neho vacsiu cast nalevu, ktoru pouzijeme na polievku. Dusit ho nemusime. Makky hrasok aj s vodou, v ktorej sa dusil, alebo konzervovanym nalevom rozmixujeme, pridame zvysne maslo, smotanu, osolime. Hotovu zmes pozorne prehrejeme a podavame.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
utorok 7. februára 2017
Hrášková kaša
1/2 kg zeleneho hrasku, 40 g masla, 2 lyzice smotany, stipka soli
Zeleny hrasok podusime v troche osolenej vody a na polovici masla. Ak pouzijeme hrasok z konzervy, zlejeme z neho vacsiu cast nalevu, ktoru pouzijeme na polievku. Dusit ho nemusime. Makky hrasok aj s vodou, v ktorej sa dusil, alebo konzervovanym nalevom rozmixujeme, pridame zvysne maslo, smotanu, osolime. Hotovu zmes pozorne prehrejeme a podavame.
Zeleny hrasok podusime v troche osolenej vody a na polovici masla. Ak pouzijeme hrasok z konzervy, zlejeme z neho vacsiu cast nalevu, ktoru pouzijeme na polievku. Dusit ho nemusime. Makky hrasok aj s vodou, v ktorej sa dusil, alebo konzervovanym nalevom rozmixujeme, pridame zvysne maslo, smotanu, osolime. Hotovu zmes pozorne prehrejeme a podavame.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára