Prebrate a umyte pseno dvakrat sparime vodou. Dobre ho scedime a vysypeme do vriaceho osoleneho mlieka. Zamiesame a varime ho na miernom ohni do makka asi 40 minut. Vareskou zlahka a odspodu miesame, aby sme ho nerozmliazdili. Uvarenu kasu polejeme rozpustenym maslom, posypeme skoricou, cukrom a pernikom.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
utorok 7. februára 2017
Sladká pšenová kaša
1,5 l mlieka, 240 g psena, lyzicka soli, 50 g masla, na posypanie cukor so skoricou a pernik
Prebrate a umyte pseno dvakrat sparime vodou. Dobre ho scedime a vysypeme do vriaceho osoleneho mlieka. Zamiesame a varime ho na miernom ohni do makka asi 40 minut. Vareskou zlahka a odspodu miesame, aby sme ho nerozmliazdili. Uvarenu kasu polejeme rozpustenym maslom, posypeme skoricou, cukrom a pernikom.
Prebrate a umyte pseno dvakrat sparime vodou. Dobre ho scedime a vysypeme do vriaceho osoleneho mlieka. Zamiesame a varime ho na miernom ohni do makka asi 40 minut. Vareskou zlahka a odspodu miesame, aby sme ho nerozmliazdili. Uvarenu kasu polejeme rozpustenym maslom, posypeme skoricou, cukrom a pernikom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára