piatok 3. februára 2017

Boloňské fazuľové špagety

olivový olej, cibuľa, mrkva, zeler, cesnak, paradajkový pretlak (200 ml), 250 ml červeného vína, čerstvý rozmarín, 1 bobkový list, 5 paradajok, 250 ml zeleninového vývaru (bujón), 800 g zaváranej mixovanej strukoviny, čerstvý petržlen, 500 g špagiet, strúhaný syr na posypanie (parmezán)
Do woku dáme olej, keď je horúci, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler. Trošku osmažíme, pridáme cesnak, paradajkový pretlak a chvíľku povaríme. Pridáme víno, rozmarín, bobkový list, paradajky zbavené šupky a nakrájané na kocky, zeleninový vývar, privedieme do varu a varíme asi 10 minút. Pridáme strukoviny a varíme ďalších 10 minút. Pridáme nasekaný petržlen. Uvarené špagety polejeme omáčkou a posypeme syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára