Mrkvu umyjeme a nahrubo postruhame. Dame do misy, zalejeme 2/3 citronovej stavy, pridame cukor, sol, cierne korenie, premiesame a nechame na chladnom mieste asi 20 minut odlezat. Medzitym pripravime zalievku zo smotany, do ktorej dame zbytok citronovej stavy, chren, horcicu, pazitku alebo petrzlenovu vnat. Mrkvu rozdelime do nadob a prelejeme smotanovou zalievkou.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
štvrtok 9. februára 2017
Mrkvový šalát
600 g mrkvy, 4 polievkove lyzice citronovej stavy, 1-2 lyzicky cukru, sol, mlete cierne korenie, ¼ l slahackovej smotany, 2 lyzicky postruhaneho chrenu, 1 lyzicka pikantnej horcice, 1 lyzice posekanej pazitky alebo petrzlenovej vnate
Mrkvu umyjeme a nahrubo postruhame. Dame do misy, zalejeme 2/3 citronovej stavy, pridame cukor, sol, cierne korenie, premiesame a nechame na chladnom mieste asi 20 minut odlezat. Medzitym pripravime zalievku zo smotany, do ktorej dame zbytok citronovej stavy, chren, horcicu, pazitku alebo petrzlenovu vnat. Mrkvu rozdelime do nadob a prelejeme smotanovou zalievkou.
Mrkvu umyjeme a nahrubo postruhame. Dame do misy, zalejeme 2/3 citronovej stavy, pridame cukor, sol, cierne korenie, premiesame a nechame na chladnom mieste asi 20 minut odlezat. Medzitym pripravime zalievku zo smotany, do ktorej dame zbytok citronovej stavy, chren, horcicu, pazitku alebo petrzlenovu vnat. Mrkvu rozdelime do nadob a prelejeme smotanovou zalievkou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára