Povaríme pšeno v dvojnásobnom množstve vody do mäkka. Po čiastočnom vychladnutí pridáme kyslé mlieko, vajcia, soľ, múku, mletú papriku, pretlačený cesnak a necháme vykysnúť. Cesto musí byť po vykysnutí trocha hustejšie ako na lievance. Po vykysnutí urobíme na oleji hrubšie lievance. Podávame so zeleninovým šalátom s vyššie uvedenými surovinami.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
streda 8. februára 2017
Pšenové placky
250 g pšena (olúpaného prosa ), 1/2 l kyslého mlieka, soľ, kvasnice, cesnak, olej, 300 g polohrubej múky, vegetu, 2 zelené papriky, rajčinu, 1 cibuľu, uhorku, ocot, cukor, čierne korenie, sladkú papriku, 2 vajcia, olej
Povaríme pšeno v dvojnásobnom množstve vody do mäkka. Po čiastočnom vychladnutí pridáme kyslé mlieko, vajcia, soľ, múku, mletú papriku, pretlačený cesnak a necháme vykysnúť. Cesto musí byť po vykysnutí trocha hustejšie ako na lievance. Po vykysnutí urobíme na oleji hrubšie lievance. Podávame so zeleninovým šalátom s vyššie uvedenými surovinami.
Povaríme pšeno v dvojnásobnom množstve vody do mäkka. Po čiastočnom vychladnutí pridáme kyslé mlieko, vajcia, soľ, múku, mletú papriku, pretlačený cesnak a necháme vykysnúť. Cesto musí byť po vykysnutí trocha hustejšie ako na lievance. Po vykysnutí urobíme na oleji hrubšie lievance. Podávame so zeleninovým šalátom s vyššie uvedenými surovinami.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára