sobota 4. februára 2017

Špagety s hráškovou omáčkou

1 balík špagiet, soľ, rastlinný olej, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 250 g vylúpaného zeleného hrášku (môže byť aj sterilizovaný), mleté čierne korenie, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 4 lyžice rajčiakového pretlaku, 200g postrúhaného údeného syra tofu, petržlenová vňať, kečup
Špagety uvaríme v osolenej vode, scedíme, necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V rozohriatom rastlinnom oleji speníme nadrobno posekanú očistenú cibuľu s rozotretým cesnakom. Primiešame zelený hrášok, okoreníme mletým čiernym korením a krátko opražíme za stáleho miešania. Potom podlejeme trochou zeleninového vývaru, primiešame rajčiakový pretlak a udusíme. Ešte horúci udusený hrášok premiešame s uvarenými špagetami a podávame. Každú porciu posypeme postrúhaným údeným syrom tofu a pokvapkáme kečupom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára