utorok 7. februára 2017

Karbonátky z hrachu, krúp a kelu

250 g sucheho hrachu, 120 g krup, 100 g kelu, 1 cibula, olej, 3 struciky cesnaku, sol, mlete cierne korenie, majoran, struhanka, rastlinny tuk na vyprazanie
Umyty hrach a krupy uvarime a zomelieme spolu s uvarenym kelom na masovom mlynceku. Vlozime do misy vhodnej na vymiesanie karbonatkovej zmesi. Ocistenu nadrobno posekanu cibulu spenime na troche rozohriateho oleja. Pridame k hrachu spolu spolu z rozotretym cesnakom, solou, mletym ciernym korenim a majoranom. Mnozstvo korenin davkujeme podla vlastnej chuti. Z takto pripravenych surovin vypracujeme kompaktnu hmotu, z ktorej sformujeme male karbonatky. Obalime ich v struhanke a vyprazime v rozohriatom tuku z obidvoch stran. Podavame s cerstvou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára