Umyty hrach a krupy uvarime a zomelieme spolu s uvarenym kelom na masovom mlynceku. Vlozime do misy vhodnej na vymiesanie karbonatkovej zmesi. Ocistenu nadrobno posekanu cibulu spenime na troche rozohriateho oleja. Pridame k hrachu spolu spolu z rozotretym cesnakom, solou, mletym ciernym korenim a majoranom. Mnozstvo korenin davkujeme podla vlastnej chuti. Z takto pripravenych surovin vypracujeme kompaktnu hmotu, z ktorej sformujeme male karbonatky. Obalime ich v struhanke a vyprazime v rozohriatom tuku z obidvoch stran. Podavame s cerstvou zeleninou.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
utorok 7. februára 2017
Karbonátky z hrachu, krúp a kelu
250 g sucheho hrachu, 120 g krup, 100 g kelu, 1 cibula, olej, 3 struciky cesnaku, sol, mlete cierne korenie, majoran, struhanka, rastlinny tuk na vyprazanie
Umyty hrach a krupy uvarime a zomelieme spolu s uvarenym kelom na masovom mlynceku. Vlozime do misy vhodnej na vymiesanie karbonatkovej zmesi. Ocistenu nadrobno posekanu cibulu spenime na troche rozohriateho oleja. Pridame k hrachu spolu spolu z rozotretym cesnakom, solou, mletym ciernym korenim a majoranom. Mnozstvo korenin davkujeme podla vlastnej chuti. Z takto pripravenych surovin vypracujeme kompaktnu hmotu, z ktorej sformujeme male karbonatky. Obalime ich v struhanke a vyprazime v rozohriatom tuku z obidvoch stran. Podavame s cerstvou zeleninou.
Umyty hrach a krupy uvarime a zomelieme spolu s uvarenym kelom na masovom mlynceku. Vlozime do misy vhodnej na vymiesanie karbonatkovej zmesi. Ocistenu nadrobno posekanu cibulu spenime na troche rozohriateho oleja. Pridame k hrachu spolu spolu z rozotretym cesnakom, solou, mletym ciernym korenim a majoranom. Mnozstvo korenin davkujeme podla vlastnej chuti. Z takto pripravenych surovin vypracujeme kompaktnu hmotu, z ktorej sformujeme male karbonatky. Obalime ich v struhanke a vyprazime v rozohriatom tuku z obidvoch stran. Podavame s cerstvou zeleninou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára