utorok 7. februára 2017

Opekaná ryža s paradajkami

4 porcie: 400 g ryze, 3 cibule, 5 jarnych cibuliek, 4 paradajky, 2 1/2 lyzice oleja, 1/2 lyzice sezamoveho oleja, vnat thajskej bazalky, 3 lyzice rybej omacky, 2 lyzice chilli omacky, lyzicka cukru
Do hrnca dame dostatocne mnozstvo vody a privedieme k varu. Vsypeme ryzu a na miernom ohni 10 minut povarime. Vodu zlejeme a ryzu nechame trocha vychladnut.
Cibulu olupeme a nakrajame na kocky. Jarnu cibulku ocistime a nakrajame na kusky velke asi 3 cm. Paradajky sparime horucou vodou, olupeme ich a nakrajame na kocky.
Vo woku rozpalime olej, pridame cibulu a za staleho miesania ju oprazime. Pridame jarnu cibulku a spolu oprazime dalsie 2 minuty. Pridame paradajky.
Potom pridame uvarenu ryzu a dobre premiesame. Vsetko za staleho miesania prazime, az kym zmes nie je horuca.
Bazalku oplachneme a listky otrhame. Pridame rybiu a chilli omacku, ochutime cukrom a posypeme bazalkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára