Do rozpusteneho masla zamiesame muku, zalejeme mliekom a za staleho miesania na sporaku odparime na hustu kasu. Do vychladnutej kase zamiesame zltky, mrkvu posekanu narobno, udusenu ryzu, sol, petrzlenovu vnat pokrajanu nadrobno a tuhy sneh, zlahka premiesame a masu sformujeme na vlhkom a maslom vymastenom pergamenovom papieri. Zvinieme, previazeme nitou a dame varit do vriacej vody na 3/4 hodiny.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
streda 8. februára 2017
Ryžová knedľa
300 g dusenej ryze, 150 g dusenej mrkvy, 20 g masla, 50 g hrubej muky, 2 dl mlieka, 2 vajcia, petrzlenova vnat, sol
Do rozpusteneho masla zamiesame muku, zalejeme mliekom a za staleho miesania na sporaku odparime na hustu kasu. Do vychladnutej kase zamiesame zltky, mrkvu posekanu narobno, udusenu ryzu, sol, petrzlenovu vnat pokrajanu nadrobno a tuhy sneh, zlahka premiesame a masu sformujeme na vlhkom a maslom vymastenom pergamenovom papieri. Zvinieme, previazeme nitou a dame varit do vriacej vody na 3/4 hodiny.
Do rozpusteneho masla zamiesame muku, zalejeme mliekom a za staleho miesania na sporaku odparime na hustu kasu. Do vychladnutej kase zamiesame zltky, mrkvu posekanu narobno, udusenu ryzu, sol, petrzlenovu vnat pokrajanu nadrobno a tuhy sneh, zlahka premiesame a masu sformujeme na vlhkom a maslom vymastenom pergamenovom papieri. Zvinieme, previazeme nitou a dame varit do vriacej vody na 3/4 hodiny.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára