Mlieko zvarime a nasypeme do neho premytu ryzu. Varime 15 minut pri miernej teplote za staleho miesania. Pridame cukor, hrozienka, roztlcene kardamony a skoricu. Pokracujeme vo vareni, kym hrozienka nenapucia a pokrm nezhustne. Obcas ho premiesame. Ku koncu pridame posekane mandle a jedlo zapekame 25 minut v stredne vyhriatej rure. Pred podavanim vmiesame ruzovu vodu. Mozeme ho servirovat teply, ale aj vychladnuty v malych salkach ozdobeny posekanymi mandlami a pistaciovymi orieskami.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
streda 8. februára 2017
Smotanová ryža
100 g ryze, 1 l mlieka, 200 g cukru, 30 g hrozienok, 4 semena kardamonu, kusok skorice, 6 lyzic posekanych olupanych mandli, 2 lyzicky ruzovej vody
Mlieko zvarime a nasypeme do neho premytu ryzu. Varime 15 minut pri miernej teplote za staleho miesania. Pridame cukor, hrozienka, roztlcene kardamony a skoricu. Pokracujeme vo vareni, kym hrozienka nenapucia a pokrm nezhustne. Obcas ho premiesame. Ku koncu pridame posekane mandle a jedlo zapekame 25 minut v stredne vyhriatej rure. Pred podavanim vmiesame ruzovu vodu. Mozeme ho servirovat teply, ale aj vychladnuty v malych salkach ozdobeny posekanymi mandlami a pistaciovymi orieskami.
Mlieko zvarime a nasypeme do neho premytu ryzu. Varime 15 minut pri miernej teplote za staleho miesania. Pridame cukor, hrozienka, roztlcene kardamony a skoricu. Pokracujeme vo vareni, kym hrozienka nenapucia a pokrm nezhustne. Obcas ho premiesame. Ku koncu pridame posekane mandle a jedlo zapekame 25 minut v stredne vyhriatej rure. Pred podavanim vmiesame ruzovu vodu. Mozeme ho servirovat teply, ale aj vychladnuty v malych salkach ozdobeny posekanymi mandlami a pistaciovymi orieskami.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára