streda 8. februára 2017

Smotanová ryža

100 g ryze, 1 l mlieka, 200 g cukru, 30 g hrozienok, 4 semena kardamonu, kusok skorice, 6 lyzic posekanych olupanych mandli, 2 lyzicky ruzovej vody
Mlieko zvarime a nasypeme do neho premytu ryzu. Varime 15 minut pri miernej teplote za staleho miesania. Pridame cukor, hrozienka, roztlcene kardamony a skoricu. Pokracujeme vo vareni, kym hrozienka nenapucia a pokrm nezhustne. Obcas ho premiesame. Ku koncu pridame posekane mandle a jedlo zapekame 25 minut v stredne vyhriatej rure. Pred podavanim vmiesame ruzovu vodu. Mozeme ho servirovat teply, ale aj vychladnuty v malych salkach ozdobeny posekanymi mandlami a pistaciovymi orieskami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára