250
g suchej fazule,1 PL oleja,1 veľká cibuľa,100 g sterilizovanej
kukurice,2 domáce klobásy, 180 g rajčinového pretlaku,50 g údenej
slaniny,1 pohár leča,2 ČL cukru,2 strúčiky cesnaku, soľ,mleté
čierne korenie,sladká a chilli paprika
Vopred
namočenú fazuľu uvaríme v menšom množstve vody. Slaninu
pokrájame na kocky, popražíme a pridáme na drobno pokrájanú
cibuľu a ešte chvíľu pražíme. Pridáme fazuľu aj vodou v
ktorej sa varila, kukuricu, pokrájanú klobásu, rajčinový pretlak
a lečo. Premiešame a krátko povaríme. Fazuľu ochutíme soľou,
koreninami a pretlačeným cesnakom. Prilejeme asi 1 liter vody
a ešte chvíľu povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára