štvrtok 8. septembra 2016

Baranie steaky na rošte s fazuľkou

600 g baranieho mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, 1 dl oleja
Fazuľka: 300 g fazuľových strukov, 60 g masla, soľ, 1 ½ dl kyslej smotany, strúhanka, petržlenová vňať
Bylinkové maslo: 80 g masla, soľ, 50 g šampiňónov, 20 g kaparového korenie, cibuľa, petržlenová vňať, soľ, ¼ citróna
Baranie stehno odžilkujeme, nakrájame 75 g rezne, naklepeme, sformujeme do okrúhleho tvaru, posolíme, okoreníme, natrieme rozotretým cesnakom, dáme do porcelánovej misy, potrieme olejom a odložíme na 10 hodín do chladničky. Potom opekáme na rozohriatom rošte z každej strany 8 minút a občas potrieme výpekom. Opečené steaky uložíme na teplú misu, obložíme dusenou fazuľkou a varenými zemiakmi. Na steaky dáme kúsok bylinkového masla.
Fazuľku: Očistené fazuľové struky dáme do rajnice, pridáme maslo, soľ, trochu podlejeme vodou a prikryté v rúre dusíme. Pred dodusením zalejeme smotanou a posypeme upraženou strúhankou.
Bylinkové maslo: K vymiešanému maslu pridáme pokrájanú cibuľu, udusené šampiňóny, soľ, kaparové korenie, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára