Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
štvrtok 8. septembra 2016
Zelená fazuľka
Jedno z popredných miest v jarnom jedálnom lístku by mali mať zelené fazuľky. Oprávňuje ich k tomu vysoký obsah hodnotných rastlinných bielkovín (obsahujú ich trikrát viac ako napríklad rajčiaky a mrkva), ale aj minerálnych látok. A kto sa bojí o svoju líniu, mal by vedieť, že 100 g zelených fazuliek obsahuje iba 137 kJ! Zelené fazuľky však nikdy nekonzumujeme surové! V surovom stave totiž obsahujú jedovatú bielkovinovú látku phasin, ktorá môže vyvolať črevné ťažkosti. Ak chceme fazuľku použiť do surového šalátu, najskôr ich 10 minút predvaríme.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára