Konce zelenej fazuľky odkrojíme a každú fazuľku prekrojíme na dve časti. Papriky umyjeme, očistíme a dužinu nakrájame na päť centimetrové hranolčeky. Zemiaky ošúpeme, vhodným nástrojom im dáme okrúhly tvar a uvaríme ich v slanej vode nie celkom domäkka. V panvici zohrejeme 4 lyžice oleja, pridáme nakrájanú papriku, fazuľku a niekoľko minút dusíme na miernom ohni. Pridáme scedené zemiaky zmes osolíme, okoreníme a zalejeme zeleninovým vývarom. Za občasného miešania dusíme pod pokrievku, kým nie je zelenina celkom mäkká.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
pondelok 5. septembra 2016
Farebný zeleninový šalát
500 g zelenej fazuľky., 500 g malých zemiakov., červená paprika., žltá paprika., 3 dl zeleninového vývaru., olivový olej., soľ., čierne korenie.,
Konce zelenej fazuľky odkrojíme a každú fazuľku prekrojíme na dve časti. Papriky umyjeme, očistíme a dužinu nakrájame na päť centimetrové hranolčeky. Zemiaky ošúpeme, vhodným nástrojom im dáme okrúhly tvar a uvaríme ich v slanej vode nie celkom domäkka. V panvici zohrejeme 4 lyžice oleja, pridáme nakrájanú papriku, fazuľku a niekoľko minút dusíme na miernom ohni. Pridáme scedené zemiaky zmes osolíme, okoreníme a zalejeme zeleninovým vývarom. Za občasného miešania dusíme pod pokrievku, kým nie je zelenina celkom mäkká.
Konce zelenej fazuľky odkrojíme a každú fazuľku prekrojíme na dve časti. Papriky umyjeme, očistíme a dužinu nakrájame na päť centimetrové hranolčeky. Zemiaky ošúpeme, vhodným nástrojom im dáme okrúhly tvar a uvaríme ich v slanej vode nie celkom domäkka. V panvici zohrejeme 4 lyžice oleja, pridáme nakrájanú papriku, fazuľku a niekoľko minút dusíme na miernom ohni. Pridáme scedené zemiaky zmes osolíme, okoreníme a zalejeme zeleninovým vývarom. Za občasného miešania dusíme pod pokrievku, kým nie je zelenina celkom mäkká.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára