Nálev – 5 lyžíc jablkového octu., biele korenie., soľ., štipka cukru., lyžica citrónovej šťavy., 5 lyžíc oleja.,
Zemiaky pod tečúcou studenou vodou dôkladne umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vodu a pod pokrievkou varíme na miernom ohni. Keď sú zemiaky uvarené, vodu zlejeme a zemiaky necháme chvíľu chladnúť. Potom ich ošúpeme a nakrájame na pravidelné kolieska (môžeme použiť krájač na vajcia uvarené natvrdo). Nakrájané zemiaky vložíme do misy a pridáme očistenú a najemno nakrájanú šalotku. Zalejeme zeleninovým vývarom, ktorý sme prevarili s octom a dáme na pol hodiny odležať. Zatiaľ očistenú mrkvu umyjeme a pokrájame šikmo na kolieska. Končeky umytej zelenej fazuľky odrežeme, priečne ju nakrájame a 8 – 10 minút varíme v osolenej vode. Dáme vychladnúť a odkvapkať. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemné kolieska. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme, lístočky oddelíme od stopiek a najemno posekáme. Cibuľu a vňať zmiešame s prísadami do nálevu a pikantne dochutíme. Do nálevu vmiešame fazuľku a mrkvu a spolu pridáme k zemiakom. Na 1 – 1,5 hodiny dáme šalát odležať a potom podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára