300
koreňovej zeleniny,200 g tmavej
fazule,150 g údeného
mäsa,150 g zemiakov, olej, soľ, celé
čierne korenie,bobkový list,mletú červenú papriku
300
koreňovej zeleniny, 200 g tmavej fazule, 150 g údeného mäsa, 150
g zemiakov, olej, soľ, celé čierne korenie, bobkový list, mletú
červenú papriku fazuľu namočíme na niekoľko hodín do studenej
vody. potom ju uvaríme do polomäkka. očistenú zeleninu pokrájame
na malé kocky a prudko orestujeme v hrnci na oleji. pridáme mletú
červenú papriku, soľ, celé čierne korenie a bobkový list,
zmiešame, zalejeme vodou, prisypeme predvarenú fazuľu a spolu
varíme asi tridsať minút. potom do hrnca pridáme nakrájané
zemiaky a údené mäso a varíme do zmäknutia. hotovú polievku
dochutíme soľou, korením a môžeme zjemniť smotanou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára