pondelok 5. septembra 2016

Fazulový nákyp

300 g prerastenej slaniny,200 g údeného vareného mäsa,300 g bielej sterilizovanej fazule,malú konzervu sterilizovanej kukurice,300 g červenej sterilizovanej fazule,120 g detskej krupice,50 g masla,0,5 l mlieka,4 vajcia,4 cibule,5 strúčikov cesnaku, majorán, soľ,mleté čierne korenie
Z mlieka, štipky soli, kúska masla a krupice uvaríme hustejšiu kašu, ktorú necháme vychladnúť. Cibuľu, slaninu a údené mäso pokrájame a spolu osmažíme na malom množstve tuku. Do vychladnutej kaše primiešame vajcia. Zmiešame s vychladnutým údeným s cibuľou, scedenou fazuľou, scedenou kukuricou, najemno posekaným cesnakom, majoránom, soľou a korením. Masu vylejeme do jemne vymasteného pekáča. Pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia asi 40 minút. Podávame s čerstvým chlebom a čalamádou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára