pondelok 5. septembra 2016

Hus na strukovinách

1 menšia hus,soľ,rasca,250 g polemého hrachu,150 g krúp, 2 cibule,4 strúčky cesnaku,1 lyžica majoranu,1 lyžica potlačeneho čierneho korenia
Očistime husu umyjeme,dobre osolime z vrchu aj z vnútra a necháme celú noc odležať.Potom posypeme rascou,vložime na pekač prsiami dole, podlejeme vodou a prikritu vo vyhriatej rúre pečieme do mäkka.Hrach dobre oplachneme a večer pred varením namočime do studenej vody. Potom uvarímedo mäkka. Krúpy preberieme,dobre preplachneme a v posolenej vode uvarime do mäkka.Uvarene preplachneme studenou vodou a necheme odkvapkať.Na husacom tuku opražime cibuľu pokrajanú nadrobno.Vo veľkej mise zmiešame hrach , krúpy, pretlačený cesnak, soľ,korenie, majorána opraženu cibuľu.Do vymastenej zapekocej misy dame šulet,oblažime vykosteným husacim mäsom,dobre polejeme husacou masťou a vo vyhriatej rúre zapekame asi 20 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára