1
menšia hus,soľ,rasca,250 g polemého hrachu,150 g krúp, 2
cibule,4 strúčky cesnaku,1 lyžica majoranu,1 lyžica potlačeneho
čierneho korenia
Očistime
husu umyjeme,dobre osolime z vrchu aj z vnútra a necháme celú noc
odležať.Potom posypeme rascou,vložime na pekač prsiami dole,
podlejeme vodou a prikritu vo vyhriatej rúre pečieme do mäkka.Hrach
dobre oplachneme a večer pred varením namočime do studenej vody.
Potom uvarímedo mäkka. Krúpy preberieme,dobre preplachneme a v
posolenej vode uvarime do mäkka.Uvarene preplachneme studenou vodou
a necheme odkvapkať.Na husacom tuku opražime cibuľu pokrajanú
nadrobno.Vo veľkej mise zmiešame hrach , krúpy, pretlačený
cesnak, soľ,korenie, majorána opraženu cibuľu.Do vymastenej
zapekocej misy dame šulet,oblažime vykosteným husacim mäsom,dobre
polejeme husacou masťou a vo vyhriatej rúre zapekame asi 20 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára