sobota 3. septembra 2016

Fazuľové pikantne placky

4 šálky uvarených fazuliek, šálku jarnej (červenej) cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, čili, soľ, šťavu z citróna, polovicu prášku do pečiva, po polovici lyžičky mletého koriandru a rasce, petržlenovú vnať, olej
Uvarenú fazuľu, cibuľu a cesnak rozmixujeme na kašu. Ochutíme soľou, citrónovou šťavou, koriandrom, rascou a čili korením. Nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a prášok do pečiva vmiešame do cesta a necháme prikryté 30 minút v chladničke odpočinúť. Namočenými rukami vytvarujeme z cesta malé placky, položíme ich na dosku a necháme pri izbovej teplote asi hodinu oschnúť. Na panvici ich opečieme po oboch stranách do zlatista.Podávame horúce so zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára