pondelok 5. septembra 2016

Hustá fazuľová polievka s údeným mäsom

farebná fazuľa,cesnak,obvarené údené mäso ,hladká múka,masť alebo olej,voda
Fazuľu na noc namočíme do studenej vody. Varíme ju s údeným mäsom, ktoré môžeme v prípade potreby nahradiť aj klobásou. Mäso je pikantné a slané, preto ho používame dopredu obvarené a polievku už nedochucujeme soľou. Tesne pred dovarením fazule pridáme na menšie kocky pokrájané očistené zemiaky a povaríme až kým sa zemiaky nezačínajú rozvárať. Polievku zahustíme zápražkou pripravenou z masti prípadne oleja a hladkej múky. Dobre prevaríme. Voľakedy, aby polievka na dlhšie zasýtila, zajedali ju s chlebom alebo lokšou. Kto dbá o líniu, konzumuje ju bez zajedania.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára