farebná
fazuľa,cesnak,obvarené údené mäso ,hladká múka,masť alebo
olej,voda
Fazuľu
na noc namočíme do studenej vody. Varíme ju s údeným mäsom,
ktoré môžeme v prípade potreby nahradiť aj klobásou. Mäso je
pikantné a slané, preto ho používame dopredu obvarené a polievku
už nedochucujeme soľou. Tesne pred dovarením fazule pridáme na
menšie kocky pokrájané očistené zemiaky a povaríme až kým sa
zemiaky nezačínajú rozvárať. Polievku zahustíme zápražkou
pripravenou z masti prípadne oleja a hladkej múky. Dobre prevaríme.
Voľakedy, aby polievka na dlhšie zasýtila, zajedali ju s chlebom
alebo lokšou. Kto dbá o líniu, konzumuje ju bez zajedania.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára