0,5
kg čerstvej fazuľky, 3 lyžice masla, 2 lyžice polohrubej múky, 4
dl mlieka, 3 lyžice strúhaného syra, 3 vajcia, soľ
Z
fazuľky odstránime vlákna, umyjeme a uvaríme v osolenej vode.
Scedíme a necháme odkvapkať. Dáme ju do sklenenej ohňovzdornej
misy s 1 lyžičkou masla. Zahrievame na sporáku, aby sa všetka
voda s fazuľky vyparila. Z dvoch lyžíc masla a múky urobíme
bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, osolíme a varíme až omáčka
zhustne a oddeľuje sa od kastróla. Do čiastočne vychladnutej
omáčky pridáme 3 lyžice strúhaného syra, postupne primiešame
žĺtky a napokon hustý sneh z troch bielkov. Nalejeme na fazuľku,
pokvapkáme maslom, posypeme strúhaným syrom a v rúre pečieme asi
30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára