piatok 9. septembra 2016

Zapekaná fazuľka

0,5 kg čerstvej fazuľky, 3 lyžice masla, 2 lyžice polohrubej múky, 4 dl mlieka, 3 lyžice strúhaného syra, 3 vajcia, soľ
Z fazuľky odstránime vlákna, umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať. Dáme ju do sklenenej ohňovzdornej misy s 1 lyžičkou masla. Zahrievame na sporáku, aby sa všetka voda s fazuľky vyparila. Z dvoch lyžíc masla a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, osolíme a varíme až omáčka zhustne a oddeľuje sa od kastróla. Do čiastočne vychladnutej omáčky pridáme 3 lyžice strúhaného syra, postupne primiešame žĺtky a napokon hustý sneh z troch bielkov. Nalejeme na fazuľku, pokvapkáme maslom, posypeme strúhaným syrom a v rúre pečieme asi 30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára