nedeľa 4. septembra 2016

Biela fazuľa s kyslou kapustou

250 g suchej bielej fazule,300 g údeného bôčika, alebo prerastenej údenej slaniny,30 g masti, cibuľa,250 g kyslej kapusty,20 g hladkej múky,250 ml kyslej smotany,2 strúčiky cesnaku,soľ
Fazuľu namočíte deň vopred do prevarenej vychladnutej vody. Pred prípravou pridáte k fazuli nakrájaný údený bôčik alebo prerastenú údenú slaninu nakrájanú na kocky a uvaríme domäkka.V rozohriatej masti speníme cibuľu nasekanú nadrobno, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, opražíme, zaprášime múkou, prikryjeme a udusíme do polomäkka. Polomäkkú kapustu premiešame s uvarenou fazuľou. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a rozotrený cesnak, podľa chuti osolíme a premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára