250
g suchej bielej fazule,300 g údeného bôčika, alebo prerastenej
údenej slaniny,30 g masti, cibuľa,250 g kyslej kapusty,20 g hladkej
múky,250 ml kyslej smotany,2 strúčiky cesnaku,soľ
Fazuľu
namočíte deň vopred do prevarenej vychladnutej vody. Pred
prípravou pridáte k fazuli nakrájaný údený bôčik alebo
prerastenú údenú slaninu nakrájanú na kocky a uvaríme domäkka.V
rozohriatej masti speníme cibuľu nasekanú nadrobno, pridáme
nakrájanú kyslú kapustu, opražíme, zaprášime múkou,
prikryjeme a udusíme do polomäkka. Polomäkkú kapustu premiešame
s uvarenou fazuľou. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a rozotrený
cesnak, podľa chuti osolíme a premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára