biela
fazuľa, 4 až 5 vajec uvarených natvrdo, 250 g nahrubo nastrúhaného
tvrdého syra, petržlenová vňať, 2 vajcia, sladká smotana, soľ,
mleté biele korenie, vegeta, olej
Bielu
fazuľu uvaríme domäkka. Potom ju scedíme a necháme vychladnúť.
Do vymastenej zapekacej misy dáme časť uvarenej fazule, posolíme
ju, okoreníme mletým bielym korením a posypeme vegetou. Na fazuľu
uložíme na kolieska pokrájané a posolené vajcia, posypeme syrom
a pokvapkáme olejom. Takto vrstvíme až do zaplnenia misy, pričom
vrchná časť musí byť fazuľa. Celé vajcia rozšľaháme so
sladkou smotanou. Zalejeme ňou naplnenú misu a vložíme zapiecť
do vyhriatej rúry. Po zapečení nakrájame na kúsky a posypeme
nasekanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára