pondelok 5. septembra 2016

Fazuľová musaka

biela fazuľa, 4 až 5 vajec uvarených natvrdo, 250 g nahrubo nastrúhaného tvrdého syra, petržlenová vňať, 2 vajcia, sladká smotana, soľ, mleté biele korenie, vegeta, olej
Bielu fazuľu uvaríme domäkka. Potom ju scedíme a necháme vychladnúť. Do vymastenej zapekacej misy dáme časť uvarenej fazule, posolíme ju, okoreníme mletým bielym korením a posypeme vegetou. Na fazuľu uložíme na kolieska pokrájané a posolené vajcia, posypeme syrom a pokvapkáme olejom. Takto vrstvíme až do zaplnenia misy, pričom vrchná časť musí byť fazuľa. Celé vajcia rozšľaháme so sladkou smotanou. Zalejeme ňou naplnenú misu a vložíme zapiecť do vyhriatej rúry. Po zapečení nakrájame na kúsky a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára